2014. január 4., szombat

Amiket nem bírok egy blogban...

Sziasztok!
Ma leírom hogy miket nem szeretek egy blogban.

-A kinézet
Ha a kinézet egyszerű és sablonos akkor nem sokan fognak felfigyelni a blogodra. De ügyelj hogy a háttér és a fejléc passzoljon egymáshoz!

-Betűtípus
Soha ne írj olyan betűtípussal amit alig lehet kiolvasni, de túl egyszerű se legyen.

-Sablonosság
Soha ne másolj könyvekből vagy akárhonnan! Mindig törekedj az egyediségre, legyen a történetben sok csavar, hogy az olvasó ne unja meg az egészet.

-Túlzsúfolás 
Csomóan kiraknak a szereplőkről több képet is, de nem kell! Az olvasók (legalább) fele meg se nézi ezeket, mert kit érdekel? Elolvassák a történetet és már mennek is el a blogodról.

-Szereplők
Próbálj meg olyan szereplőket használni akiket senki más nem. Palvin Barbi, Acacia Clark (és sorolhatnám tovább) sablonszereplők, ha egyedi szeretnél lenni nem használod őket.

-Nevek
Sokkal jobb az, ha a szereplő neve nem Jessica hanem Flora. Törekedj az egyediségre!

-Zenelejátszó
A zenelejátszóval nincs bajom, csak azzal ha magától elindul. Nem kellemes, ha rámegyek egy blogra és max hangerőn elindul valami hörgős szám. Figyelj arra is hogy a blog stílusa egyezzen a zene stílusával. Értem ezalatt, hogy ha a blog szomorúbb akkor nem rakunk be valami vidám, pörgős számot.

-Helyesírás
Utálom ha a blog tele van helyesírási hibával. Vegyétek igénybe a World javítóját.

-Zsarolás
Ösztönözheted az olvasóidat, de ne lehetetlen dolgokat kérj. Pl.: Kövi bejegyzés 10 komment. Főleg ha még csak most kezdted.

-Fogalmazás
Írj érthetően és lehetőleg mellőzd a trágár szavak használatát.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése